Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Porang, mărfuri de Export care sunt populare și promițătoare pentru fermierii indonezieni

Nu ați auzit sau nu știți tipul de plantă numită Konjac? Adesea cunoscut sub numele de iles-iles, tipul de plantă acesta intră în categoria producătorului tuberculului care poate fi consumat, cum ar fi tuberculii alte manioc drept, cartofi, yam, cartofi dulci și așa mai departe.

Porang au o formă fizică, în formă de tulpina este verde și umplut cu pete albe, dar tind să fie netede și nu spinoase, frunzele au o formă de compuși (menjari) care se ridică la 4 pe fiecare tulpina și fiecare frunză majemuknya consta din până la 10 fire.

În ceea ce privește becurile de pe plantă, acesta include tipul de becuri unice, deoarece pe fiecare tulpină există un singur tubercul. O parte din tubercul din Porang a fost acesta din urmă fiind popular în rândul fermierilor, chiar și ca o sursă sigură de venit, care este mai promițătoare în comparație cu cultura de tuberculi altele, cum ar fi manioc.

Oamenii din Indonezia recent, trebuie să fie familiarizați cu mănâncă sunt fiabile pentru cei care conduc programul stil de viață sănătos sau dieta, și anume shirataki. Cine ar fi crezut, dacă mâncarea sa dovedit a fi făcută folosind materia primă principală sub formă de făină konjac, care este produsă din tuberculii de Porang.

Tuberculii Porang cunoscuți că conțin glucomanan, care este bun pentru sănătate și are o valoare economică ridicată. Plecând de la acest lucru, nu e de mirare dacă de data aceasta este mult în cerere din Japonia, China, Vietnam, Australia, și chiar diferite țări din Europa, sub formă de plante de Cultură Porang sau tuberculi produse.

Din fericire, Porang poate fi găsit cu ușurință în insula Java cu arbuști de habitat care cresc în ciclul anual. Inițial nu a fost cultivat pe o scară masivă, dar în ultimul timp fermierii dintr-o anumită regiune au început să treacă pentru a cultiva planta pe aceasta.

Un grup de fermieri din Pati, Jawa Tengah, devenind una dintre părțile care recunoaște popularitatea Porang în comparație cu alte plante tuberculi. De exemplu, dacă în comparație cu manioc care au doar valoarea profitului din Rp1.300/kg, Porang are o valoare de profit ajunge la Rp8.000/kg pentru piața de export.

În plus, a raportat Krjogja.com, Porang, care vine de la regiunea de Amidon este cunoscut a fi fost exportate către piața Asiatică, cu realizarea a 6 tone în fiecare lună. Nu chiar acolo sus, Porang originea amidonului, care este distribuit prin intermediul companiei în Cirebon, de asemenea, o cerere de export pentru Europa și regiunea înconjurătoare cu o ofertă tentantă, și anume cu prețul de vânzare ajunge la Rp75 ribu/kg, dar, desigur, cu cerințe stricte de calitate.

Nu numai în amidon, Porangul agricol se găsește și în multe Semarang. Popularitatea de Porang inevitabil mai face guvernul local a încurajat fermierii să planteze Porang printr-un program de mentorat. Rezultatul, pe o suprafață de un hectar, fermierii Porang din Semarang pot produce 70 de tone de tuberculi Porang într-o singură recoltă.

În plus, potrivit datelor relevate de către Departamentul de Agricultură, Pescuit și securitatea Alimentară (Dispertanikap) Semarang Regency, astăzi există aproximativ 341 grup de fermieri plantare Porang într-o suprafață de teren de 162.667 hectare răspândit peste 14 raioane. În timp ce gradul de recoltare până la sfârșitul primului semestru al acestui an este estimat să ajungă la 15.306 hectare.

Povesti Tempo-ul în ceea ce privește veniturile obținute din mărfuri asta, unul dintre fermierii Porang din 2019, care Sudadi (45) descoperi, dacă el ar putea obține un venit brut de până la 500 de milioane mai mult decât o dată recolta pe o suprafață de teren de 1 hectar. Mai în detaliu, numărul de recoltat de Sudadi este în intervalul de 80 de tone de Porang tuberculi cu un preț de vânzare de Rp7.000/kg pe piața locală.

Ca pentru un grup de fermieri de plantare nouă Porang în 2020 descoperi, dacă rezultatele de recoltă Porang la fel de mult ca zeci de tone obținute este mereu absorbit în piață.

Fermierii Indonezieni Cresc 8 Milioane De Oameni În Timpul Pandemiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.