Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Nu Java, Nu Madura, Cultura Pendalungan Comunitate Identitate Potcoavă Jawa Timur

Probolinggo, o regiune situată în regiunea estică a provinciei Java de Est se simte ca să fie marginalizată. Mulți oameni cred că Probolinggo, nu au privilegiul înseamnă ca în regiunea Java de est la altul. Unii oameni vor afirma că populația din Probolinggo este javaneză, dar o altă glumă „Madura Private”.

Într-adevăr, afirmația nu este complet greșită și, de asemenea, nu poate fi justificată în ansamblu. Prin urmare, cele două triburi majore, și anume Java și Madura domină într-adevăr cultura în Probolinggo. Deci, a venit să treacă mix (aculturation) cultura este numit ca pendalungan.

Regatul Pendalungan în potcoavă este diferit

Nu numai Probolinggo, regiuni vecine, cum ar fi Pasuruan, Lumajang, Jember, Situbondo, Bondowoso, și Banyuwangi este, de asemenea, la fel de îmbrățișat cultura Pendalungan. Mai multe orașe și districte sunt situate în regiunea Potcoavei. Menționarea termenului „potcoavă” nu a fost indiferent de motivul din cauza formei teritoriului său, cum ar fi pantofii de cal atunci când este privit de pe hartă.

Deci, încorporarea numelui Regatului Pendalungan este foarte potrivită juxtapusă cu regiunea publică a potcoavei. Acest titlu necunoscut pornind de la declarația Hatley, Sociologi Australia, în 1984, care a avut împărțită în șase regiuni de cultura din Provincia Java de Est în șase, și anume, Arek, Tengger, Madura, Mataraman, Pendalungan, și Folosind.

Pendalungan se referă la titlul (eksonim) dat de oameni din afara zonei ” oameni de o potcoavă. Dacă în zona Java de Est, cealaltă, influența Javanezilor arată atât de mare. În „The horseshoe”, cultura Java și Madura colaborează formând armonizarea.

Oamenii Pendalungan spun ,de asemenea, ” mas ” sau „doamnă” pentru a apela alte persoane care sunt, în general, mai în vârstă decât ei. Cu toate acestea, uneori, de asemenea, folosind „cong” pentru bărbați și „bing” pentru femei, cum ar fi limba Madurese.

Aceasta este ceea ce face unicitatea și caracteristica pentru „oamenii potcoavei”. Deci, nu este surprinzător dacă majoritatea oamenilor Pendalungan este bilingv și chiar trilingv. Oamenii Pendalungan fluent în Java, chiar dacă sunetul este argou Madura, sau poate vorbi, de asemenea, Madura, deși nu derivate din Madura.

Cele mai multe dintre oamenii Pendalungan fluent în Java, deși numai în măsură să pe etapele limbii (ngoko). Și, de asemenea, oamenii Pendalungan pot vorbi Madura, deși nu Exact la fel ca limba Madurese a originalului. Utilizarea limbajului mix-mix este cunoscut ca limba dialectului Java de Est a limbii Madurese sau Pendalungan.

Cu privire la aspectele artei, cultura Pendalungan Combină, de asemenea, cultura Java și Madura. Sunați-l pe dansul Glipang, un dans tipic de Probolinggo creat de tineretul de origine Madura numit Seno Truno. Glipang combină unele dintre arte, printre ei Masca de Ghetak Madura, Art Hadrah, Rudhat, Samman, și Pencak Silat.

Existența culturii Madura în viața comunității „potcoavă”, nu în ciuda obiceiurilor oamenilor din Madura care îi place să migreze. Madurese care sa stabilit în „potcoavă”, pot fi primite cu mai bine, pentru a forma o nouă cultură numită Pendalungan.

„Voi oameni Madura ce oamenii din Java?”, întrebarea de genul care ridică îndoieli în mintea oamenilor Pendalungan. Nu în întregime comunitate „potcoavă” identitate culturală mândru Pendalungan el. Pentru mulți „oameni ai potcoavei” care simt că nu au identitate culturală ca excelență și imagine de sine. Nu este în ciuda stigmatului negativ care este întotdeauna asociat cu oamenii din Madura.

La ce se va gândi omul GNFI când auzi cuvântul Madura? Unele fără scrupule și surse menționează că oamenii din Madura identice cu kekerarasan. Ca urmare, ca succesor al culturii Madura, unii oameni Pendalungan preferă să nu recunoască propria lor cultură, în special tinerii.

Mulți dintre tinerii Pendalungan care au început să părăsească limba Pendalungan și preferă să te forța să folosind limbajul Java. De fapt, dialectul Madura foarte audibil, chiar dacă au încercat să-l acopere.

Aceste evenimente cu siguranță poate fi numit ca declinul culturii. Deci, dacă este permis să continue, va eroda în mod inevitabil sau chiar elimina cultura Pendalungan. O poveste trista, care face o mână de partide încearcă să reînvie pasiunea de a iubi Cultura Pendalungan, care Sudjiwo Tedjo și Inspirație Zoebazary.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.