Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Mai fiabil, instalarea Fintech în Indonezia depășește SUA și Rusia

Tehnologia financiară (fintech) nu mai este un lucru nou în rândul oamenilor din Indonezia. Cu mult înainte de situația unei pandemii care a lovit, utilizarea serviciului one este de fapt deja destul de populară la unison cu tendința de cashless pe care mulți s-au bazat de cei care doresc mobilitatea este foarte practică.

Dovedit prin creșterea este acolo, în coordonarea Ministrului Economiei (ministerul Economiei) Airlangga Hartarto, într-una din posibilitatea de a explica despre creșterea fintech este deja în creștere rapidă în țara de apă din 2016.

În Indonezia Fintech Summit 2020 an în urmă, Airlangga menționează chiar că industria fintech din Indonezia va crește cel mai tonifiat în ASEAN în următorii cinci ani, ceea ce înseamnă o valoare estimată până în anul 2025.

Acesta a fost aparent dovedit, și susținută de condițiile de pandemie lovit, în care cele mai multe dintre activitățile financiare sau de plată a fost încă o mulțime de se bazează pe tranzacții în numerar, ci pentru că situația este acolo pentru a încuraja oamenii să treacă efectua tranzacții fără numerar ca una dintre caracteristicile care sunt deținute de fintech serviciu.

Nu numai că, condițiile economice ale majorității persoanelor care s-au prăbușit în mijlocul unei situații pandemice, dar și împinge numerele utilizatorii serviciului fintech în ceea ce privește fondurile de împrumut, fie de către un individ, fie de un grup sau organizație.

A se vedea oportunitățile și nevoile comunității, atunci nu fi surprins dacă există o mulțime de partide popping care furnizează servicii fintech, sau chiar transforma serviciile financiare convenționale deținute anterior direcția de servicii financiare bazate pe tehnologie.

Se pare evidențiat de un raport intitulat State of Finance App Marketing 2021 deținut de AppsFlyer, o companie de atribuire a global cu sediul în San Francisco, California.

Descris acolo, că Indonezia ocupă locul 3 în lume în ceea ce privește instalarea fintech prin aplicarea financiare, chiar înainte de Statele Unite și Rusia sunt fiecare pe locul 4 și 5, dar încă outplayed de India, care este clasat pe locul 1 și Brazilia în clasamentul 2.

Raportul care este deținut AppsFlyer a fost obținut pe baza cercetărilor efectuate pe 2.7 miliarde de instalare de aplicații în regiunea Asia-Pacific din primul trimestru (Q1) din 2019 până în primul trimestru (Q1) 2021. Prin monitorizarea aplicațiilor listate în Asia de Sud-Est-inclusiv Indonezia-rândurile aplicațiilor studiate, printre care: bănci digitale, bănci convenționale, servicii financiare, împrumuturi și investiții online.

De asemenea, a fost menționat, că amploarea populației care deținea și utilizarea serviciilor fintech de către comunitatea din Indonezia să fie, de asemenea, un factor de conducere această țară să fie singura țară din Asia de Sud-Est, care sunt în top cinci, în ceea ce privește instalarea cererii financiare.

Încă pe baza aceluiași raport, el a explicat, de asemenea, tipurile de aplicații financiare sunt cele mai descărcate și de încredere de către oamenii din Indonezia. În primul rând, tranzacțiile financiare serviciu de plată nirtunai (plată de telefonie mobilă) este, de obicei, sub formă de servicii portofel digital pentru tranzacțiile fără numerar, și de management financiar, cu procentul de 40.9 la sută.

În plus, cel de-al doilea rang de tipul de aplicație financiară atât de mult încredere comunității masă de apă care serviciile împrumuturi on-line (pinjol), de la 35,7 la sută, urmat de servicii de bănci convenționale–mobile banking–cu 13,9 la sută, și o investiție de 9,5 la sută.

Vorbesc despre impactul pozitiv pe care a prezentat de creșterea de instalare a fintech este simțit în mod clar de către toate părțile, nu numai oamenii care sunt acordate ușurință, dar sunt, de asemenea, furnizorul de servicii de beneficiul financiar este similar.

De exemplu, în ceea ce privește serviciile bancare, un rând de servicii bancare sau o bancă din Indonezia a recunoscut prezența unei creșteri după aplicarea unui sistem de servicii bazate pe tehnologie comunității, atât în ceea ce privește îmbunătățirea clientului, cât și a tranzacției în detaliu.

Unul care se confruntă cu această creștere în care Banca Asia Centrală (BCA) din anul 2019 are un nou Servicii financiare care permit oamenilor să deschidă un cont de economii cu un sistem online, fără a fi nevoie să viziteze direct o sucursală.

A explicat că, datorită noului serviciu, banca a înregistrat un număr de Conturi a ajuns la 2,8 milioane în T1 2021 acest lucru. Mai detaliat, creșterea procentuală a deschiderii contului atinge 193 la sută față de anul precedent sau echivalentul deschiderii celor 8 mii de conturi pe zi.

Același lucru este recunoscut și de serviciile bancare ale statului, și anume Bank Mandiri. Numerar narat, serviciu de deschidere a contului online, care este, de asemenea, prezentat pentru a face ca Banca independentă să câștige să deschidă un cont nou, care este realizat de gama de clienți 3,000 în fiecare zi.

Realizarea câștigată de două servicii bancare pare să fie în conformitate cu așteptările dezvăluite de ministrul Airlangga cu privire la declarația anterioară, care a spus că progresul fintech este de așteptat să crească incluziunea financiară în țară.

În ciuda tuturor progreselor în fintech-ul financiar bazat pe servicii nu este, nu înseamnă că industria este ferită de risc, iar impactul negativ este temut să apară. De fapt, prezentul tip de fintech, adică împrumuturi online (pinjol), care vizează, în general, persoana adesea reclamată de fiecare utilizator.

Problemele și plângerile sunt frecvent întâlnite, de obicei, sub formă de serviciu împrumutul de la fintech acolo, adesea raportat că are o metodă de facturare problematică și dobânda la împrumut, care este considerată prea mare.

Prin urmare, nu e de mirare dacă în acest timp mulți au găsit recurs la o dată la orientările privind utilizarea de diverse servicii fintech în apa freatică, care este pe deplin înțeles de către comunitate în conformitate cu creșterea rapidă a fintech din ce în ce mai masivă și este de așteptat să continue să apară până la mai mulți ani în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.