Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Îmbunătățirea economiei și a relațiilor de gen în sistemul Agroferestri Coffee

Sistemele agroforesty cu cafea sau, de asemenea, numite wantani este unul dintre sistemele în efortul de a crește producția de cafea. Acest sistem adaugă elementul copacilor de umbră, cum ar fi sengon și cempakan. Plantarea se efectuează în interiorul plantei în plus față de cafea.

Existența unui astfel de sistem este de așteptat să optimizeze utilizarea terenurilor și să prevină extinderea terenurilor degradate, precum și să crească veniturile fermierilor de cafea.

Frumos Mulyoutami, cercetător și vorbitor într-un Webinar „de Gen în Practica de agro-forestiere de Cafea”, care a avut loc joi (10/6/2021), a explicat că sistemele agroforestiere au fost puse în aplicare la nivel local și global.

În discuție se prezintă, de asemenea, rezultatele celor mai recente cercetări din Agroforestria Mondială (ICRAF). Studii susținute de Fundația pentru inițiativa comerțului Verde (Fundația IDH), S&D SUCDEN și Jacobs Douwe Serving (JDE).

Cercetările efectuate în Districtul Pagar Alam, Sumatra de Sud, aceasta explică faptul că utilizarea de umbra copacilor sau de protecție a fost cunoscut de zeci de ani de către comunitatea locală, în ciuda folosind doar una sau două variante de plante, care este încă în agroforestiere cafea simplă.

Adoptarea sistemelor agroforestice cu cafea
Sistemele agroforestiere sunt importante pentru a menține mijloacele de trai și pentru a crește veniturile, deoarece cafeaua poate fi recoltată doar o dată pe an.

„Unele culturi comerciale, cum ar fi fructele, ierburile și legumele, s-au dovedit a aduce noi venituri noi pentru cafeaua agroforestieră a fermierului”, a spus Chic.

De data aceasta, fermierii de cafea din gard plante naturale mai multe specii de copaci dintre care unul este pomi fructiferi. Fructele de avocado, durian, curry și banane sunt unele dintre copacii plantați.

Pe lângă Districtul Pagar Alam, fermierii din Tanggamus Lampung fac același sistem și cu compania Nestle. Programul numit „Coffee Plus” aplica diversificarea terenului de cafea cu modalitate de intercopping si tinta de plantare a unui milion de copaci protector in anul 2025.

Syahrudi, Head of Corporate Aricultur Servicii, Nestle Indonezia, a explicat că există mai multe tipuri de plante utilizate, printre altele, avocado, vanilie, ghimbir, fasole roșie, ardei și praz. Plante-plante care oferă venituri pentru fermierii de cafea din Tanggamus, Lampung.

Sistemele agroforestiere cu cafea s-au dovedit a îmbunătăți nivelul economic al fermierilor de cafea. În plus, agroforestria contribuie nu numai la reziliența mijloacelor de subzistență pentru micii fermieri și la creșterea veniturilor, ci contribuie și la ecosistem, cum ar fi îmbunătățirea securității alimentare și reziliența mediului împotriva impactului schimbărilor climatice.

Relațiile de gen în implementarea sistemelor agroforestiere

Dinamica dintre relațiile de gen și schimbări în practicile agricole care se aplică sisteme agroforestiere capturat în studiu, intitulat O imagine de ansamblu a Impactului Potențial al Interventons pe Diverse Cafea Sistem Agroforestier să Dinamica de Gen în Pagar Alam Districtul de Sud, Sumatera.

Într-un studiu efectuat în Kecamatan Dempo Tengah și Dempo Utara, Kabupaten Gard Natura, capturat sisteme agroforestiere poate genera o relație între bărbați și femei, care sunt pozitive și în caz de divizia de grădinărit sarcini de cafea.

Femeile sunt de obicei responsabile pentru activitățile de recoltare și uscare a cafelei. În timp ce bărbații sunt mai mult de tăiere copaci umbra mare. În plus, distribuția veniturilor și accesul la viața internă, gestionarea timpului, finanțarea, luarea deciziilor și accesul la consolidarea capacităților, precum și mai multă colaborare.

Pe baza rezultatelor studiului a constatat că există o contribuție de 33 la sută a femeilor în procesul de producție agricolă. Direct proporțională cu numărul acestor contribuții, îmbunătățirea veniturilor femeilor la fel de mult ca 31-36 la sută.

Cu toate acestea, în practică există încă riscul unui dezechilibru al relațiilor de gen. Luarea deciziilor este adesea făcută de bărbați ca șef al gospodăriei. Femeile tind să-și ajusteze deciziile după ce au discutat cu partenerul lor.

„Există o înțelegere că bărbații care cunosc mai bine și au experimentat gestionarea unei plantații de cafea. Întrucât, femeile se simt bărbați sunt șeful casei tanga și pemgambil decizia principală”, evident, frumos.

Acest lucru a dus la faptul că femeile nu au avut ocazia să joace un rol în dezvoltarea agriculturii de cafea. Există, de asemenea, stigmatul că femeile nu trebuie să lucreze în domenii, ci trebuie doar să finalizeze doar munca casnică.

Înțelegerea faptului că o femeie nu are nevoie să participe la formare pentru a crește producția de propria cafea, deoarece va obține cunoștințele de oameni, de asemenea, există în societate. În timp ce femeile au nevoie de instruire. Asta pentru că atunci când sezonul slab, soții lor lucrează de obicei în afara satului pentru a adăuga la venit, așa că nu se pot baza doar pe un soț singur în plantarea de cafea.

Din cercetare, apoi a concluzionat că bărbații încă mai trebuie să obțină o înțelegere legată de rolul femeilor, iar femeile trebuie să-și îmbunătățească abilitățile și capacitatea.

Do Ngoc Sy, APAC sustenabilitate Manager Jacobs Douwe servire (JDE), a declarat că rolul femeilor dețin un pic mai mult întotdeauna acolo în lanțul de sistem de cafea.

„Există întotdeauna un rol al femeilor în sistem lanțul valoric al cafelei. Prin urmare, pentru dezvoltarea sistemelor agroforestiere cu cafea sunt necesare diverse abordări de intervenție de gen. Printr-o astfel de abordare, producția de cafea nu va pierde potențialul de creștere a productivității și bunăstării unei familii țărănești în ansamblu”, a adăugat el.

Compania Nestle este unul dintre implementatorii programului care utilizează abordarea genului de intervenție. Programul de îmbunătățire post-recoltare pentru grupul de femei prin dezvoltarea Agronomic făcut Nestle cu IMM-uri stabilite cu membri ai femeilor și femeilor tinere. În plus, există, de asemenea, o școală de afaceri fermier a fost urmat de mai mult de 1.600 de oameni țăran femeie.

În rezultatele studiului există câteva recomandări pentru proiectarea activităților care sunt mai sensibile la Gen. Una dintre ele dezvoltă capacitatea facilitatorilor de teren, încurajând participarea activă a femeilor la instruirea și întâlnirile comunității și dezvoltă capacitatea femeilor de a adopta tehnici de management al cafelei pe bază de argoforestri.

Lasă un răspuns