Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Ia să știu RCEP, cel mai mare bloc comercial din Lumea Nouă sa născut

Comerțul și comerțul reprezintă forța vitală a economiei globale. Desigur, un acord între țările dintr-o anumită regiune geografică pentru a facilita relația cu modalitățile de care se așteaptă să beneficieze toate părțile implicate.

La sfârșitul anului 2020, parteneriatul economic global Regional (Regional Comprehensive Economic Partnership/RCEP) a fost semnat oficial și a creat oficial cel mai mare bloc comercial din istorie. RCEP este un acord de Liber Schimb între cele 15 țări din regiunea Asia-Pacific și a fost inaugurat după 28 de runde de discuții în ultimii opt ani.

Statele membre care fac parte din CRPE vor beneficia de reducerea sau eliminarea tarifelor la importurile de bunuri și servicii între membrii săi în următorii 20 de ani. Iată 15 state membre, după dimensiunea economiei (PIB/PIB), respectiv.

Dar mai sunt încă ceva de făcut pentru a realiza acordul comercial care să funcționeze într-adevăr optim.

Semnarea Tratatului, măsurile luate la sfârșitul anului 2020, un nou spectacol de sprijin inițial pentru acordurile comerciale, și încă mai trebuie să fie ratificat. Aceasta înseamnă că aceste țări trebuie să-și dea în continuare consimțământul pentru a fi obligate din punct de vedere legal să respecte cerințele din CRPE.

După ratificarea PCRM de către trei cincimi dintre semnatari-cel puțin șase țări ASEAN și trei țări non—ASEAN-acest lucru va fi continuat în 60 de zile.

Până în prezent, RCEP a fost ratificat de China, Japonia, Thailanda și Singapore, începând cu 30 aprilie 2021. În ritmul actual, CRPE va intra în vigoare la începutul anului 2022, deoarece toate statele membre au convenit să finalizeze procesul de ratificare în perioada anului.

Interesant este că, în mijlocul negocierilor din 2019, India s-a retras din acord. Acest lucru se întâmplă după preocupările potențiale cu privire la impactul tranzacțiilor bloc asupra sectorului industrial și agriculturii, care se teme să afecteze mijloacele de trai ale tuturor indienilor. India are încă opțiunea de a se alătura RCEP în viitor, dacă există o schimbare în politica țării.

Cât de mare RCEP de fapt?
CRPE va fi nu numai mai mare decât a acordului de comerț și regiunea Asia-Pacific este un astfel de Acord Cuprinzător și Progresivă de Parteneriat Trans-Pacific (CPTPP) în mărimea și domeniul de aplicare, dar, de asemenea, parteneriate regionale majore dezvoltate țări, inclusiv Uniunea Europeană și SUA-Mexic-Canada (USMCA, anterior cunoscut sub numele de NAFTA).

Cu forțele combinate ale celor 15 semnatari, RCEP reprezintă aproximativ 30% din PIB/PIB și populația globală. Interesant, populația totală acoperită în CRPE aproape sau mai mult de cinci ori mai mare decât cea a unui comerț bloc cu alte.

Acordurile regionale nu sunt acoperite aici este Zona de Liber Schimb de pe Continentul African (AfCFTA), care a devenit acum cel mai mare în termeni de țări participante (numărul total de 55), dar în alte valori, CRPE apar încă mai superior.

Unele dintre implicațiile CRPE, printre altele, este un acord ar stabili normele pentru:

Investiții
Concurență
Tranzacționare electronică
Drepturi de proprietate intelectuală
Telecomunicații
Ultimul, dar cel mai important, se estimează că avantajele potențiale ale CRPE ajunge la miliarde de dolari, respectiv: 209 miliarde de dolari SUA pot fi adăugate în fiecare an la venitul mondial, și 500 de miliarde de dolari SUA pot fi adăugate la comerțul mondial până în anul 2030.

Ce zici de Indonezia?
Indonezia are un rol central în crearea RCEP. CRPE a fost inventat în anul 2011, când summit (SUMMIT), a avut loc în Bali, unde la acel moment Indonezia a devenit Președinte al ASEAN și în procesul de negocieri Indonezia a fost numit coordonator al negociatorilor de ASEAN pentru semnare.

Se preconizează că RCEP va fi benefic pentru Indonezia din punct de vedere al ocupării forței de muncă. Întrucât, pentru ASEAN, RCEP îmbunătățesc integrarea regională, în special în ceea ce privește integrarea economică.

În general, acordul comercial RCEP format din 14.367 această pagină aduce diverse beneficii Indoneziei.

În primul rând, creșterea proiectată valoarea exporturilor din Indonezia s-a ridicat la 7, 2 la sută prin schema lanțului global de aprovizionare sau a lanțului global de aprovizionare. În acest sistem de companie Indoneziană pentru a produce un produs care poate fi folosit ca materii prime în alte țări, cu ajutorul taxelor vamale sunt minime. De exemplu, o baterie de mașină fabricată în Indonezia utilizată la asamblarea mașinii în alte țări.

De fapt, Ministerul Comerțului a estimat că cifrele de export au crescut cu 8-11 la sută, iar investițiile au crescut la 22 la sută în 5 ani după ce a fost trecut. Un alt beneficiu al RCEP este ca o alternativă la unificarea nivelului economic al regiunii din Asia de Sud-Est.

De integrare economică, ASEAN prin Comunitatea Economică ASEAN (AEC) a pretins a fi sortit eșecului. Cercetarea a constatat că creșterea economică medie a țărilor membre ale ASEAN după MEA a scăzut relativ ușor în comparație cu înainte de MEA, care tinde să fie pozitivă.

Creșterea economică aferentă, un alt fapt care arată eșecul integrării economice ASEAN este totalul importurilor-exportului între țările ASEAN a constituit doar 25% din activitatea comercială totală a țărilor membre ASEAN. Este foarte departe în comparație cu valoarea comerțului dintre țările Uniunii Europene, care a atins 67% din comerțul total al țărilor membre ale organizației.

Atenție
RCEP cu siguranță nu LIBER de critici. Mulți afirmă că RCEP va ajuta doar China să obțină mai multă muniție dintr-un impuls în cursa economiei împotriva SUA pentru a deveni o superputere globală.

China este considerată țara care a beneficiat cel mai mult în RCEP. Deoarece, RCEP netezi calea pentru China să pună în aplicare inițiativa Belt Road (BRI). BRI este un plan pe termen lung al Chinei de a construi o rută pentru comerț și investiții din Asia-Pacific în Europa.

Cum, China să investească într-un potențial țări partenere pentru a construi infrastructura de-a lungul comerțului China din regiunea Asia-Pacific în Europa continentală.

Dacă China este capabilă să-și domine rolul în RCEP și a reușit să creeze BRI, statele membre ASEAN se temeau din ce în ce mai mult să se bazeze pe China. Investițiile străine directe din China către ASEAN în 2017 au ajuns la 719,5 milioane de dolari SUA.

În plus, țările în curs de dezvoltare din ASEAN, inclusiv Indonezia, potențial inundate cu mărfuri importate din China. Având în vedere că se bazează din ce în ce mai mult pe o entitate, procesul de elaborare a politicilor în ASEAN poate fi mai ușor influențat de interesele entității. În timp ce, în domeniul politic, ASEAN încă mai trebuie să rezolve problema Mării Chinei de Sud cu China.

De fapt, Indonezia se confruntă încă cu un deficit comercial sau lame de importuri în comparație cu exporturile către China în 2020 sa ridicat la 6,6 miliarde de dolari SUA sau echivalent cu Rp 93 trilioane.

Al doilea punct de remarcat este impactul acordului asupra microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri). Odată cu CRPE, un concurent al IMM-urilor crește în cazul în care această condiție ar putea reduce veniturile IMM-urilor. Este temut, IMM-urile pentru a concura cu produsele importate este în creștere din cauza efectelor RCEP.

Lasă un răspuns