Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Filosofia tatuajului profund tribul Mentawai, arta tatuajului este cea mai veche din lume

Adesea, o persoană care pictează tatuaj pe corpul său pentru a obține stigmatul negativ din partea comunității. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă o descriu ca o tradiție?

Da, tribul Mentawai din Sumatra de Vest, sunt un trib care are tradiția și a devenit o identitate. De obicei, tatuajul își întâlnește corpul de la cap până în picioare.

Nu doar orice tatuaj, orice motive sunt descrise în corpul lor au o filozofie specifică. Nu numai că, tatuajul aparține tribului Mentawai are o durată de viață care a fost cu mult timp în urmă chiar și cea mai veche din lume. Care-i povestea?

Arta tatuajului sau numită și arta tatuajului în tribul Mentawai a fost găsită pentru prima dată în înregistrările scrierilor lui James Cook în 1769. Encyclopaedia Britanniica a înregistrat cele mai vechi tatuaje găsite pe mumiile din Egipt (1300 î.HR.).

Cu toate acestea, Mentawai Trib cunoscut sub numele de Proto-Malays care au venit din Asia continentală, sau Indochina, și anume Yunnan, în zilele de metal al anului 1500 Î. hr-500 M. În arta cultura dongson în Vietnam găsit o aparență de un tatuaj Mentawai.

Nu numai că, motive similare se găsesc în mai multe triburi din tribul Rapa Nui din Insulele Paștelui, unele dintre triburile din Hawaii, marchizul și Maorii din Noua Zeelandă. Prin urmare, pe baza înregistrărilor tatuajului Mentawai a rezumat ca fiind cele mai vechi tatuaje din lume.

Tatuajele au o semnificație filosofică profundă pentru oamenii din tribul Mentawai. Există o varietate de motive descrise pe corpul lor. Funcția și sensul tatuaje pentru tribul Mentawai, și anume pentru a indica identitatea și reprezintă diferența de statut social sau profesie.

Motiv un tatuaj pentru un șaman sikerei (bătrâni sau șamani obișnuiți) diferit cu o vânătoare de experți în tatuaje. Expertul de vânătoare al tatuajului motiv cunoscut prin imaginea fiarei pe care o prind ca un cerb, maimuțe, porci, crocodili și păsări. În timp ce șamanul sikerei al animalului tatuaj sibalu-balu în piept.

În ciuda faptului că au motive diferite, există motivele tipice cunoscute sub numele de tatuaj Mentawai că liniile penorehannya urmează formularea unei anumite distanțe. De obicei, setările de sistem ale distanței de utilizare a degetelor.

În plus, ca identitate a statutului social, tatuajele servesc drept simbol al echilibrului naturii. Obiecte și creaturi, cum ar fi pietre, plante și animale ar trebui să fie consacrate le-a organizat, deoarece ei cred că totul are un suflet.

Tribul Mentawai este, de asemenea, tatuajul pe piept, iar motivul este diferit între bărbați și femei. Pentru Subba pictorială a femeilor sau rege, deoarece femeile merg de obicei să culeagă peștele din râu sau, de asemenea, numit paliggara.

Apoi, există motivul rattanului, care este de obicei înscris pe brațe, deoarece rattanul este o plantă care cuplează cluburile. Multe aparate de uz casnic sunt fabricate din materii prime, cum ar fi rattan oorek sau coș. Chiar și în primul rând a devenit un liant repere acasă.

Pentru o parte din palma din spate a tatuajului sunt de obicei aceleași, atât bărbați, cât și femei. Există, de asemenea, un motiv balagau care este un simbol al podelei casei Mentawai indigene. Podeaua casei a fost făcută din balagu, care este trunchiul de nunchucks. Motivul este de obicei purtat de bărbați balagu și a devenit un simbol care este deja matur și poate face o casă. Nu numai motive pe partea de sus, există o mulțime de până la sute de motive tatuaj Mentawai trib.

Motivele tatuajului sunt, de asemenea, o afirmație a dispersării oamenilor din Mentawai. Există diferențe între regiuni. În zona Siberut aproape același tatuaj cu Sarereket, deoarece izvoarele râului Siberut din Sarereket. În timp ce în zona Saibi tatuaj ca acest lucru cu Simatalu, Siberut Barat, deoarece râul în amonte de acolo. Diferența în sine urmează râul în amonte ca așezare Mentawai stabilit în valea de-a lungul râului.

Penatoan în tribul Mentawai există trei etape. În primul rând, atunci când vârsta înaintată 11-12 ani și tatuat la baza brațului. Cel de-al doilea, în vârstă de 18-19 ani și-a tatuat în inima a coapsei, iar al treilea, la vârsta de mai mult de 19 ani a urmat un model de durukat la coaste piept, titi takep sau palma, Titi-Le sau picior parte din coapsă și picior, precum și Titi puso sau buric în stomac. După aceea a continuat până la întregul corp.

Pentru copii de la vârsta de 11-12 ani, părinții lor vor fi numite sikerei și rimata (șef). După aceea vor fi negociate zile și luni pentru punerea în aplicare a penatoan. În timp ce ziua și luna au fost determinate, alegeți sipatiti sau artistul titi (tatuaj).

Înainte de punerea în aplicare penatoan, Punen Enegat sau ceremonia de deschidere efectuate de condus sikerei și urmat de oamenii din zonele tribale. Gazde. va sacrifica porcul și puiul. Rezultatele sacrificării apoi mâncat cu oaspeții punen și ca salariile sikerei. Ceremonia se desfășoară în paturukat, artiștii galeriei.

Abia atunci penatoan începe prin desenarea unui motiv folosind un băț. Motivul care este deja ținut apoi înjunghiat folosind patiti(lemn cu ac). Crengute de lemn apoi pisate ușor cu un bătător de lemn, astfel încât pigmentul intră în straturile mai profunde ale pielii.

Instrumentele folosite pentru tatuarea totul este tradițional. Ca un băț folosit pentru desen. Apoi, acul este de obicei făcut din oase de animale sau din lemn karai deja ascuțit. În ceea ce privește pigmentul a fost făcut cu zahăr din trestie și cărbune de coajă de nucă de cocos.

De obicei, după penatoan pielea va fi spălată. Frunze kukuet similar cu galangal este folosit ca un remediu pentru cicatrici penatoan sunt spălate. Frunzele se vor freca până se netezesc și apoi se vor freca în rană. Frunzele servesc ca un factor de descurajare a infecțiilor și umflăturilor. Deoarece se poate spune că procesul este dureros, procesul de penatoan poate fi amânat o lună dacă o parte a tatuajului finit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.