Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Darmasiswa, mari oportunități de a aduce cultura indoneziană în colțurile îndepărtate ale lumii

Până în acest moment poate fi recunoscut faptul că există mai multe tipuri diferite de cultura indoneziană, care este deja cunoscut și de a lua o mulțime de atenție, dar rândurile altor țări din diferite părți ale lumii.

Numiți-l Gamelan, Angklung și Kolintang din partea instrumentului muzical tradițional, există, de asemenea, un dans Kecak și Ramayana din partea zonei de dans, care de fapt are și propria atracție în ochii oamenilor din țări străine.

Desigur, există multe tipuri mai variate ale culturii Indoneziei, care până acum era cunoscută destul de bine pe plan internațional. Dar dacă te uiți la fenomen, ți s-a întâmplat cât de exact cultura fațetată a apei din sol se poate răspândi masiv în diferite colțuri ale lumii în mod egal?

Reprezentanții diplomatici ai Indoneziei în fiecare țară ar fi un răspuns, plus existența tehnologiei care face totul mai ușor, inclusiv în ceea ce privește publica ceea ce Indonezia a avut în ochii lumii.

Dar, indiferent de câteva dintre aceste moduri, există un alt mod care este deținut de Guvernul Indoneziei și nu mai puțin important și joacă un rol major în diseminarea culturii apei din sol direct părților sau reprezentanților diferitelor alte țări, și anume programul Darmasiswa.

Darmasiwa este un program de burse creat de către Ministerul Educației și Culturii (Kemdikbud), acest program oferă posibilitatea de a elevul sau elevii de origine străină țări care au relații diplomatice cu Indonezia pentru a studia toate lucrurile despre limbaj, artă și cultură în patrie.

Programul a fost stabilit pentru prima dată în 1974 și inițial acceptă doar studenți din țări din regiunea ASEAN. Cu toate acestea, în 1976 acest program a fost extins și deschis mai departe pentru studenții care provin din alte țări.

În ceea ce privește unele dintre celelalte țări menționate au posibilitatea de a participa la program, și de multe ori trimite studenții să cunoască Indonezia prin acest program, și anume Australia, Canada, Franța, Germania, Ungaria, Japonia, Mexic, Olanda, Norvegia, Polonia, Suedia, și Statele Unite ale Americii.

Nou în anii 1990, a redeschis o oportunitate mai largă și stabilește politica conform căreia programul de burse poate fi urmat de toți studenții din țările care au relații diplomatice cu Indonezia.

Pe baza ultimelor informații conținute în site-ul Ministerului Afacerilor Externe, până în acest moment au existat până la 135 de țări care au participat la acest program de burse.

Descris, că scopul principal al Darmasiwa program este de a promova și de a crește interesul pentru limba și cultura din Indonezia în rândul tinerilor din alte țări, programul a fost conceput pentru a oferi relații culturale și înțelegere între reprezentanții țărilor participante.

Plecând de la acest lucru, nu este de mirare dacă se poate spune că programul este una dintre cele mai mari cauze ale unui număr de culturi indoneziene, care este destul de cunoscută în ochii lumii prin natura obținută de absolvenții Studenților Străini din program.

Pe baza datelor deținute de minister, numărul studenților străini care au participat la program a cunoscut o îmbunătățire destul de bună de la an la an. Mai detaliat, în anii 1990 până la începutul anului 2000, solicitanții acestui program există încă în intervalul de numere mai mici de 100 de participanți.

Cu toate acestea, creșterea rapidă, de fapt, începe să se întâmple acum intrarea în anul 2005 la partea de sus cu numărul de studenți care au depășit 100 de participanți. Apogeul său, în 2006, a declarat că studenții străini care participă la acest program sunt la fel de multe ca 173 de participanți din 44 de țări, iar în anul următor numărul a crescut la fel de mult ca 408 de participanți din 60 de țări.

Ultimul, în 2019 programul, studenții înregistrați la fel de mult ca 579 participanți din 101 țări. Din păcate, în anul 2020, împreună cu situația unei pandemii care a măturat lumea, înregistrarea este un program anual care a fost eliminat și până acum nu au existat informații suplimentare despre momentul în care înregistrarea va fi redeschisă.

Acest Program este de fapt dovedit a realiza cu succes obiectivele guvernului de a introduce cultura apei din sol în diferite țări. Chiar mai mult decât atât, studenții din țări străine care participă la program, nici măcar câțiva care s-au îndrăgostit în cele din urmă și își dedică viața studierii și conservării culturii Indoneziei.

Cel care nu a raportat niciodată mai devreme că un bărbat absolvă programul excursii care au devenit profesorii lui gamelan din Londra, adică Pete Smith care urmează programul excursii în 1993 într-una din universitățile din Solo.

Nu numai Smith, cultura Indoneziei aduse de studenții străini absolvenți ai programului sunt, de asemenea, cunoscute a exista în orașul Szeged și Budapesta, Ungaria. În oraș, există wiyaga sau un grup de oameni care au capacitatea de a juca gamelan, datorită acestui program.

Nu numai gamelan, există, de asemenea, cetățeni ai Ungariei sunt adept la redarea muzicii tradiționale și dans tradițional din Bali, yaitu alat musik Rindik și dans dans.

Văzând succesul programului, cu siguranță în acest moment a apărut speranța că același lucru va fi urmarea condițiilor pandemiei care se întâmplă, astfel încât situația ar putea reveni ca de obicei și durabilitatea programului care are răspândirea potențială a culturii Indoneziei poate fi reorganizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.