Zassa.info

Cei sănătoși sunt egali cu frumoșii

Cunoașteți marioneta Sothil și figura femeilor din spatele ei

Indonezia are multe tipuri de marionete extrase din diverse culturi. Pornind de la cele mai frecvent întâlnite, și anume Wayang kulit și wayang golek marionetă contemporană, cum ar fi o marionetă, cort marionetă, și Wayang Suket.

În prezent, există o marionetă un alt contemporan care nu a fost cunoscut pe scară largă de către oamenii din Indonezia, și anume marioneta Sothil. Wayang contemporan găsit de o tânără femeie pe nume porunca Banu Arum calificat.

Născut ca o fată în familia sângeroasă Java, Edict să cunoască cultura nu numai ca o ordonanță în act, ci să cunoască cultura ca artă și să fie instigatorii artei care este activă. Nu a primit niciodată MURI în anul 2007, când era încă 10 ani ca creierul din spatele celei mai tinere femei.

De-a lungul călătoriei ca artă pop, ea joacă adesea marioneta. Cu toate acestea, pentru că nu are marioneta din piele în sine, precum și studioul în care practică adesea departe de casa sa, în cele din urmă a decis să hiatus pe tot parcursul liceului și Liceului. În anul 2015, în cadrul prelegerii, a colaborat cu câțiva prieteni de la colegiu și a găsit un concept de marionetă este acea marionetă Sothil.

Critică socială semnificativă
Puppet Sothil are o formă unică, în contrast cu marionetele în general. Păpușa este făcută din obiecte ușor de găsit. După cum știm, „Sothil” în limba java este un instrument pentru a agita mâncarea în tigaie, în formă de lingură mare din lemn. Inspirat din instrumentele de gătit folosite de femeile din java pentru a procesa mâncarea în bucătărie, s-a născut apoi marioneta Sothil.

Decretul explică faptul că sothil luat ca material principal care face această marionetă, deoarece mărfurile sunt sinonime cu femeile. Diferit cu marioneta, în general, sinonim cu bărbații, pentru că majoritatea bastarzilor sunt bărbați, în timp ce marioneta Sothil creierul femeilor.

Femeile sunt întotdeauna sinonime cu munca casnică, cum ar fi în bucătărie. Prin Sothil marionetă această poruncă doresc să transmită că, de fapt, elementele utilizate în gătit poate fi folosit ca o marionetă, care sunt folosite ca un mediu pentru a transmite critici sociale.

Povestea prezentată în Puppet Sothil stivuitor mai tematice și a ridicat probleme sociale care sunt „fierbinte” în comunitate. Puppet Sothil au câteva figuri care apar adesea în marionetă. Una dintre figurile centrale care a devenit cheie în fiecare dintre piese este Mbah Suji, o bătrână este făcută din centong Nasi padang și are un personaj foarte înțelept.

Conceptul de spectacol de păpuși sothil folosind conceptul de semi-teatru, deschis de intermediere cu tembang jawa. Apoi, în mijloc de intermediere a avut loc, creierul din spatele nu sta numai piese de teatru, el efectuează, de asemenea, un monolog, ca geguritan sau monolog script care este personalizat cu titlul piesei.

Punerea în scenă a păpușii Sothil însoțită de utilizarea instrumentelor angklung și muzicale care provin din lemn și bambus, precum și utilizarea cântecelor pentru copii java. Printre acestea se numără melodia „Desert Moon”, „Gundul Pacul”și” Lir-Ilir”.

Efectuarea până în țara de ginseng
Unele dintre realizările și experiența impresionantă au trecut vreodată de Edict și de marioneta Sothilnya. În 2017, marioneta Sothil nu urmează niciodată roadshow Hall of Languages în parc citit comunitatea Surakarta și Klaten. Apoi, în 2018, marioneta Sothil a primit o invitație de a concerta la Ambasada Republicii Indonezia și Coreea de Sud la Seul.

Puppet Sothil se dovedește nu numai ca o marionetă pentru spectacol, dar această marionetă poate fi folosită ca suport de învățare. În 2019, marioneta Sothil a introdus copiilor de școală elementară din zona bisericii Nammun Jeonju, Coreea de Sud pentru a învăța limba și cultura Indoneziei.

Pentru porunca, experiențele sunt de așteptat să fie înălțătoare și inspira tinerii din Indonezia să lucreze întotdeauna. Nu te opri aici, cu marioneta, de asemenea, să predice cultura indoneziană în întreaga lume.*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.